Day 1 – Wednesday 6 October

Time Hans Ebeling Room Harrison 1 Harrison 2 Members Dining Room
1:00 pm

Judges Showcase: Physical Activity & Health Promotion (90 mins)

Judges Showcase: Clinical Sports Medicine (90 mins)

2:30 pm

Afternoon Tea

3:00 pm

Judges Showcase: Sport & Exercise Science (90 mins)

Judges Showcase: Injury Prevention & Clinical Sports Medicine (90 mins)

4:30 pm

Transition

5:00 pm

Refshauge Lecture (90 mins)

Dr David Hughes
6:30 pm

Welcome Reception

 

Day 2 – Thursday 7 October

Time Hans Ebeling Room Harrison 1 Harrison 2 Members Dining Room
8:00 am

Symposia/Workshop (60 mins)

9:30 am

Keynote (60 mins)

Prof David Martin
10:30 am

Morning Tea

11:00 am

Free Papers: Clinical Sports Medicine (Knee / ACL) (90 mins)

Free Papers: Sport & Exercise Science (Physiology) (90 mins)

Free Papers: Injury Prevention (Epidemiology) (90 mins)

Physical Activity Symposium (90 mins)

12:30 pm

Lunch & Poster Session

1:30 pm

Invited & Free Papers: Clinical Sports Medicine (60 mins)

Dr Rachel Harris (20 mins)

Invited & Free Papers: Clinical Sports Medicine (60 mins)

Dr Rachel Harris (20 mins)

Keynote (60 mins)

Prof Shona Halson
2:30 pm

Afternoon Tea

3:00 pm

Free papers: Clinical Sports Medicine (Concussion) (90 mins)

Free Papers: Clinical Sports Medicine (Shoulder) (90 mins)

Free Papers: Physical Activity & Health Promotion (Epidemiology) (90 mins)

Injury Prevention Symposium (90 mins)

4:30 pm

Transition

4:50 pm

Free Papers: Sport & Exercise Science (Exercise Science) (60 mins)

Keynote (60 mins)

Prof. Anna Timperio

Keynote (60 mins)

Prof. Anna Timperio

Keynote (60 mins)

Prof. Kristian Thorborg
6:00 pm

SMA AGM 2021 (60 mins)

7:00 pm

Transition

7:30 pm

ASMF Fellows Dinner/AGM

 

Day 3 – Friday 8 October

Time Hans Ebeling Room Harrison 1 Harrison 2 Members Dining Room
8:00 am

Symposia/Workshop (60 mins)

Symposia/Workshop (60 mins)

9:00 am

Transition

9:30 am

SEPA Invited (60 mins)

A/Prof. Adam Bryant

Keynote (60 mins)

Prof Carolyn Emery
10:30 am

Morning Tea

11:00 am

Clinical Sports Medicine Symposium (90 mins)

Free Papers: Sport & Exercise Science (Biomechanics) (90 mins)

A/Prof. Adam Bryant (25 mins)

Free Papers: Physical Activity & Health Promotion (Interventions) (90 mins)

Clinical Sports Medicine Symposium (90 mins)

12:30 pm

Lunch & Poster Session

1:30 pm

SEPA Invited Speakers (60 mins)

Free Papers: Clinical Sports Medicine (Pain & Elite Athletes) (60 mins)

Free Papers: Clinical Sports Medicine (Pain & Elite Athletes) (60 mins)

Keynote

Prof. Manos Stamatakis
2:30 pm

Afternoon Tea

3:00 pm

Invited & Free Papers: Injury Prevention (90 mins)

Dr Matt Whalan (30 mins)

Free papers: Clinical Sports Medicine (Tendon) (90 mins)

Invited Speaker: Physical Activity & Health Promotion (90 mins)

Prof. Anna Timperio (30 mins) & Prof. Emmanuel Stamatakis (30 mins)

Sport & Exercise Science Symposium (90 mins)

4:30 pm

Transition

4:40 pm

Best of the Best: Awards Session (70 mins)

7:30 pm

Conference Gala Dinner

 

Day 4 – Saturday 9 October

Time Hans Ebeling Room Harrison 1 Harrison 2 Members Dining Room
10:00 am

Invited (60 mins)

Dr Rachel Harris

Keynote (60 mins)

Dr Jean Francois Esculier
11:00 am

Clinical Sports Medicine Symposium (90 mins)

Clinical Sports Medicine Symposium (90 mins)

Free Papers: Lower Limb Biomechanics (90 mins)

Dr Natalie Collins (25 Minutes)

Injury Prevention Symposium (90 mins)

12:30 pm

Lunch

1:30 pm

Invited & Free Papers: Clinical Sports Medicine (60 mins)

Dr David Hughes (15 mins)

Invited & Free Papers: Sport & Exercise Science (60 mins)

Dr Shona Halson (20 mins)

Free papers: Sports Medicine (Telehealth) (60 mins)

Keynote (60 mins)

Dr Natalie Collins
2:30 pm

Afternoon Tea

3:00 pm

Free Papers: Physical Activity & Health Promotion (Interventions: Development & Evaluation) (90 mins)

Clinical Sports Medicine Symposium (90 mins)

Free Papers: Injury Prevention (Risk Factors) (90 mins)

Clinical Sports Medicine Symposium (90mins)

4:30 pm

Conference Close